Nikon lanserar!

Idag lanserar Nikon två nya produkter som är väntade och efterlängtade! Nikon D4 och en ny optik, uppdaterad 85mm F1.8. Vi är många som väntat på nyheter från Nikon och sen lanseringen av häftiga 1D X från Canon så kändes det som att man ville ha en nyare D3s. Nu är den här!

Om vi börjar med optiken så är det en mycket efterlängtad produkt. 85mm F1.8D som funnits fram till nu har ett gäng år på nacken och det har ryktats om en uppdatering ganska länge. Nu är den här och vi har sett på de senaste par årens nyheter att de verkligen hållit en bra optisk kvalitet samtidigt som man fått snabb autofokus och i synnerhet inbyggd autofokusmotor. Boka redan nu så att du får i god tid!

Om vi går in den tyngre pjäsen D4 så ser vi en del nyheter. Den har tex det nya kortformatet XQD som knappt nått marknaden ännu. Belysta knappar är en annan nyhet, ISO-omfång expanderbart upp till 204,800, ny autofokus-modul, Ethernet (nätverk) direkt in / ut i kameran och en ny sensor med högre upplösning, 16,2 Mpixel. 10 bilder per sekund med autofokus och 11 med låst fokus. När det gäller filmning (som Nikon pratar mycket om nu vid lanseringen) så kan man på D4 ändra slutartid, bländare, ISO medan man filmar. Man kan via HDMI-porten ta ut en okomprimerad full HD signal och spela in på en extern inspelningsenhet eller till en skärm. Man har även byggt in Time lapse som en ny funktion!

D4 kommer med massor av nyheter. Blir du sugen? Boka redan nu...

Leveransstart:

D4 16 februari
Nikon 85mm 22 mars

Nikon D4 kamerahus
Nikon AF-S 85/1,8G