Nyhet! Sandisk Extreme

Nu lanserar Sandisk ett snabbare minneskort bland SD-korten. Farten är nu uppe i 90 MB/sek i skrivhastighet och 95 MB/sek för läshastighet och det är nära vad standarden överhuvudtaget klarar av. Behövs så hög hastighet? Det beror på vilken kamera du har idag och vilken du kommer att köpa imorgon...

Standarden heter UHS-I och klarar av 104 MB/sek. Idag finns det (enligt Sandisk) bara en kamera som kan utnyttja farten i dessa minneskort fullt ut och det är Sony SLT-A77. Men bland morgondagens kameror så kommer kamerorna, även om de inte utnyttjar farten fullt ut, bli snabbare med ett minneskort av typen UHS-I. Sandisk lanserar även Eye-Fi bland sina minneskort i storlekarna 4GB och 8GB. Varumärket Eye-Fi kommer i Europa att säljas som Sandisk from nu.

SanDisk SecureDigital SDHC Extreme Pro 32GB, 95MB/s