Nikon News

Vi har fått känna på nyheterna från Nikon och de som fångade intresset var nya AW100 och P7100. En undervattensmodell från Nikon är inget nytt men har saknats en längre tid i sortimentet och P7100 var riktigt snabb och de nya ergonomiska tillgreppen är märkbart bättre.

P7100 har fått ett främre programvred som sitter mitt på framsidan. Ser konstigt ut men fungerar jättebra. Även den vinklingsbara skärmen känns gedigen och mycket bra. Kameran upplevs snabbare än P7000, i menyer, när man gör justeringar och autofokusen sätter riktigt bra trots att jag testade mestadels inomhus och i dåligt ljus. Det känns som ett klart bättre och snabbare val än P7000 och de andra i samma klass.

AW100 känns rejäl och snabb. ED-glas, ny sensor och häftiga specar tillsammans med mönstret, alltså designen gör det till en het kamera i sitt segment. Skärmen är tydlig och knapparna rejäla. Även avtryckaren är räfflad och extra stor. Fungerar säkerligen bra även med handskar! Vi återkommer med test på dessa nyheter inom kort!

/Tobias