Bloggpost

2011-11-21

Stabilt!

Behöver du ett bättre stativ? Kanske ett till stativ? Är det svårt att välja? Jag behövde ett stativ idag och tog med mig ett Dörr A4 för att jämföra mot ett jättepopulärt Manfrotto 055 som vi säljer mycket utav. Hur står sig ett stativ för halva priset?

Kartong och förpackning är snyggare hos en Manfrotto utan tvekan. Men redan när man packar upp stativen så märker man att Dörr har en välsydd väska där sömmarna är rejäla och bärremmen (som är lätt att kasta över axeln!) är både elastisk och i Neopren vilket gör den behaglig även mot bar hud. Dörr-stativet är rejält, har bra reglage och står riktigt stabilt även i fullt utdragbart läge.

Jag valde kulleden HB-36 som är riktigt rejäl. Man känner direkt att man kan lita på denna kula även med ett rejälare kamerahus. Kamera & Bild testade detta stativ nyligen och gav det Bra Köp! och 28 poäng, samma som betydligt dyrare konkurrenter. Inbyggt vattenpass, infällda spikes i fötterna och rejäl byggkvalité gör detta stativ till ett mycket prisvärt köp.

Här följer länkar till bra och prisvärda stativ & kulleder som vi rekommenderar:

Dörr Stativ A4, inkl väska
Manfrotto Stativ 294A3-A0RC2 med kulled
Manfrotto 055 XPRO B CyberPhoto Edition, Specialpaket med kulled 498RC2
Cullmann Magnesit MB4.3 + MX445