Bloggpost

2011-11-24

Nyhet! Fujifilm X-S1

Med succé-kamerorna X10 och X100 så fortsätter Fujifilm med X-S1 som är en superzoomare. Sensorn är samma som i X10 och X står ju för den finaste serien kompaktkameror från Fujifilm så förväntningarna är höga...igen!

Har du läst vårt test på X10? Vi ser att det är en mycket bra kamera, bilderna blir fantastiska och känslan i själva kameran är av högsta klass. Men det finns förbättringar att göra, som vi tror är på gång. Panasonic har lanserat DMC-FZ150 som ger fantastiska bilder och mycket funktioner. Det är en av de bästa produkter som någonsin lanserats i genren och vi hoppas att det sätter press på att Fujifilm höjer ribban än en gång!

En brännvidd på 24-624mm med en så pass stor sensor är starkt jobbat. Dessutom relativt ljusstark med f/2.8-5.6 och möjlighet till RAW-fotografering. Elektronisk sökare, stor display och ett skal av metall och gummi. Full HD så klart och hela 10 bilder per sekund. Displayen går att vinkla och ett nytt batteri som ska ge ca 500 bilder per laddning. Leveranserna börjar i april 2012 och priset landar på ca 7500kr. Nu väntar vi med spänning, Fujifilm!

Läs mera här: Fujifilm X-S1