Bloggpost

2011-11-04

Nyhet! Canon C300

Canon lanserar en riktigt häftig produkt, nämligen en ny professionell videokamera som heter C300. Det är inget för var man men i rätt händer är det ett mycket häftigt redskap. Utbytbar optik, ny sensor utvecklad endast för detta syfte och sju nya objektiv kortfattat. Det här blir drömkameran för de flesta som gillar att filma!

Så här skriver Canon själva: Canon InC. tillkännager idag Canons inträde i filmproduktionsbranschen med lanseringen av Cinema EOS System. Canons nya professionella digitala filmsystem omfattar produktkategorierna objektiv, digitala videokameror och digitala systemkameror. Cinema EOS System inriktar sig på ett nytt bildområde för Canon, och bygger på företagets 74 år långa erfarenhet och nytänkande inom optik och bildframställning. Canon har redan fått utmärkelser i underhållningsbranschen för den digitala systemkameran EOS 5D Mark II, som släpptes i november 2008 och som har använts i produktion av mycket framgångsrika Hollywoodfilmer och i populära TV-program.

Canons nya Cinema EOS System, som är kompatibelt med Canons stora utbud av högpresterande EF-objektiv, ger filmfotograferna många helt nya kreativa möjligheter att berätta hela storyn. ”Som marknadsledare inom digital bild ger Canons debut inom film- och TV-produktion en fantastisk möjlighet att komma in på en blomstrande marknad”, säger Fujio Mitarai, Chairman och CEO för Canon Inc. ”Med tanke på vad Canons digitala systemkameror EOS uppnått inom branschen hittills, känner vi oss säkra på att de nya produkterna i Cinema EOS-serien kommer att föra den framgången till helt nya nivåer.”

Mest spännande är kanske det som Canon säger härnäst: Nästa generations digitala systemkamera som just nu utvecklas kommer att leverera en exceptionell bildkvalitet i innovativa och uttrycksfulla bilder. Den har en 35 mm CMOS‑fullformatssensor och stöder videoinspelning i 4k* (med en bildfrekvens på 24p, med Motion-JPEG-komprimering).

Vill du se mera? Kolla in filmen som du hittar här