Bloggpost

2011-10-10

Sjuochenhalv

Varför inte göra allt på en gång... en bra bit in i oktober och vädret är som i början av augusti... hojväder... måste göra en test av Samyangs nya 7,5mm till Micro-4/3... så varför inte ta med en av döttrarna på en hojtur...

Ett fisheye kanske inte lockar alla, det har sina egenheter men faktum är att jag hade riktigt roligt när jag fotograferade med denna optik. Manuell fokusering och manuell bländare var inget större problem med ett sådant skärpedjup. Jag blev förvånad över hur grymt bra Samyang lyckats. Skärpan är mycket bra och jag är ännu mer imponerad av att de lyckats så bra med antireflexbehandlingen. Med 180 graders bildvinkel så får du nästan alltid in solen i bilden med följande risk för reflexer. Själv hade jag lite problem med att mina fötter eller kameraremmen kom med på bilden, man är inte van med 180 graders bildvinkel.

Kolla på alla bilder >>

Samyang MF 7,5/3,5 UMC Fisheye MFT för Micro 4/3, Svart
Samyang MF 7,5/3,5 UMC Fisheye MFT för Micro 4/3, Silver

/Thomas