Bloggpost

2011-10-27

Nyhet! F2.2 i mobilen

Nokia har lanserat flera nyheter och det är ett företag i behov av förnyelse vilket vi alla känner till. Eftersom mobiltelefonerna tar över mer och mer inom foto så anpassar sig tillverkarna nu till detta. Vi har tidigare i Bloggen berättat om Panasonic och LUMIX-telefonerna och nu kommer Nokia med serien Lumia och toppmodellen 800 som har lite nyheter...

De två modeller som lanserats heter Lumia 710 och 800. Det som kittlar när det gäller fotografering är den sistnämnda. Vad sägs om 8 Mpixel, ljusstark optik (F2.2) och 28mm brännvidd? Du får även manuell kontroll över exponering, vitbalans och mycket mera men även följande autofokus, dubbla LED-blixtar. Optiken har en Carl Zeiss-stämpel och vi hoppas att det är mer än bara en stämpel. Formatet blir smidigt med en 3,7 tum stor skärm av bra standard.

Telefonen innehåller 16GB minne och man får 25GB utrymme på SkyDrive för att lagra bilder, filmer och musik på. När det gäller video så är det HD-kvalité som gäller (720p30). Blir du sugen? Med tanke på att priset landar på ca hälften av vad en iPhone 4S kommer att kosta så är detta ett mycket intressant alternativ plötsligt. Med nyaste Windows Phone inladdat så kan Lumia bli räddaren för Nokia...och om den tar lika vettiga bilder som specifikationerna säger så är den högst intressant!

/Tobias