Videokamera eller systemkamera?

Har du ställt dig frågan? Ska jag köpa en videokamera eller en systemkamera med videoinspelning? Fördelarna med en systemkamera och videoinspelning är helt klart bildkvalitén, skärpedjupet och möjligheterna att filma när det är dåligt med ljus. Allt då den har en större sensor och att det finns mer optik att vara kreativ med.
Men videokamera vinner på det mesta i verkliga livet...

En videokamera har en mycket snabbare autofokus, exponering är ofta jämnare och man märker knappt när den exponerar om. En systemkamera kan du justera mer manuellt men för de flesta gäller det ju att köra så automatiskt som möjligt, och då vinner videokameran. Men känslan i en systemkamera när det gäller just video är svårslagen. Kolla bara i videoklippet som Robin spelat in för din och min skull: