Bloggpost

2011-01-06

Nyhet - Nytt format!

Idag lanserar Casio en digitalkamera som tar nya grepp på designen! Med vridbar skärm, optik med blixt i en egen del och en utfällbar ram så inför man något helt nytt. Men jag kan se nyttan med den. Dessutom hela 21mm vidvinkel, det är häftigt!

Nu under början av året kommer det att lanseras mycket nyheter bland kompaktkamerorna och videokamerorna. Hoppas vi i alla fall! Och Casio är bland de första ut med nyheter för 2011. Och man lanserar EX-TR100! Man har gjort det möjligt att vrida skärmen och optiken för sig, kanske inget unikt och nytt, för det är flera tillverkare som haft detta som tex. Sony och Nikon, men att kombinera det med en utfällbar ram är däremot nytt.

Du ska kunna hänga kameran i ramen, använda den för att klämma fast den i en ficka eller liknande. Casio berättar även att man får en självutlösare som reagerar på rörelse, tex en vinkning. Bra vid självporträtt kanske? HDR-funktion, videoinspelning i 1080p, 12,1 Mpixel CMOS-sensor, mycket litet format och låg vikt. Det låter som en riktigt häftig produkt! Lägg till Slow Motion filmning i 240 bilder per sekund också...en riktig pryl!

/Tobias