Bloggpost

2011-01-07

Nya produkter!

Nu kommer det mera nyheter, och idag från Canon. De lanserar nya videokameror och även ett gäng nya kompaktkameror. Det är en hel del uppdateringar som vi inte skriver så mycket om idag, utan vi fokuserar på ett par av nyheterna. Vilka då? Följ med!

Videokameror har sjunkit i försäljning tack vare andra kameror som fått bättre videoinspelning. Systemkameror blir allt bättre och kompakter tar i många fall videoklipp som är mycket bra. Men Canon fortsätter att visa framfötterna och det med de två nya HF G10 och XA10. Rent tekniskt blir G10 en superkamera för konsumenter, med vidvinkeloptik, 8-bladig bländare, biofilter, sensor som delar teknik med Canons XF och XA-serier (proffs) och en ljusstyrka på f/1.8!

Om du inte förstår vad allt det betyder så kan man kortfattat säga att du får bättre bilder inomhus eller i andra situationer när det är svagt med ljus. Du får vidvinkel för att lättare filma inomhus och få med mera och få ett nytt perspektiv jämfört med de flesta andra videokamerorna. Biofilter ger dig möjligheten att välja tex läget Gamla Filmer som ger en ålderdomlig effekt och läget Kraftigt som höjer grundfärgerna och ger ett ljust och glatt intryck.

Avancerad teknik för att skapa bättre bild på ett enkelt sätt. Kort sagt.

Sedan lanserar man XA10 som blir ett komplement bland professionella användare och en ny vill-ha-produkt för oss tekniknördar. Mycket teknik, stor sensor, vidvinkel, inställingsmöjligheter i oändlighet gör den till en maxad produkt. Vi återkommer om pris och leverans.

/Tobias