Bloggpost

2011-01-17

Nikon D7000

D7000 är en av de kameror som rönt mest uppmärksamhet sista året och det med all rätt. Några på CyberPhoto har skaffat sig en D7000 och Ralph, vår produktchef är en av dem. Jag passade på att ställa lite frågor till honom om just den kameran.

* Du har nyligen bytt till Nikon D7000.
Vad är dina spontana reaktioner?
Att den exponerar fantastiskt bra, jämnt och snyggt i alla lägen. Utmärkt bildkvalitet.

* Hur är den ergonomiskt?
För att vara smidig (enligt mig) är den ändå rejäl att hålla i. Utan batterigrepp skulle den upplevas för liten, och med en stor optik framtill behövs det lite motvikt.

* Du har även haft D300 tidigare, vad tycker du är för- respektive nackdelarna?
Nu har jag inte tagit så många bilder med D7000 än, men det känns som att den är ännu mer exakt i exponeringen än D300. Andra fördelar är smidigheten, möjlighet till full HD-filmning, dubbla SD-kortplatser och små detaljer och inställningar som man kan göra. Jag har t ex ställt så att jag justerar ISO-talet med främre ratten, tror inte att det gick att göra med D300. Nackdelar? Egentligen ingenting. Det är inget jag kommer på att jag saknar. Skulle i så fall vara 8 b/s när man fotar sport eller vilda djur.

* Du kör D7000 ihop med SB-700. Hur fungerar det?
Alldeles utmärkt. Jag gillar menysystemet som är klart enklare än på SB-800 som jag hade tidigare. Det är busenkelt att fjärrstyra den med kamerans inbyggda blixt.

Tack, Ralph!

Har du mer frågor om D7000 så hör av dig via mail eller telefon!

/Tobias