Bloggpost

2011-01-07

Cooolast?

Efter den tredje klass 2-varningen i Västerbotten så har vi nu ännu mera snö och ännu mera vinter. Och Sony tar fasta på kylan och lanserar riktigt coola produkter. Vad sägs om en kompaktkamera med 16,2 Mpixel och en CMOS-sensor med Exmor? Det är Sonys ordval för en mycket bra sensor. Lägg till Full HD videoinspelning i 1080p, med hela 50p-format! Otroligt!

Av alla kameror som Sony lanserar är TX100V den hetaste. Med en så avancerad videoinspelning kan detta bli en mycket vass produkt och för många ersätta den gamla videokameran och kompaktkameran helt. Mycket upplösning och en bra sensor-teknik bådar gott. Vi vet ju att Sony tillverkar sensorerna till många av marknadens absolut bästa kameror, så de kan detta mycket bra även om mycket även sitter i elektroniken.

Men Sony kommer även med 3D bildtagning, i bla. just TX100V. Vi har redan fått testa detta och visat upp det på en 3D-tv med glasögon och resultatet då? Ja. Riktigt häftigt. Så grymt häftigt att se saker med en känsla av djup. Även om detta bara är början så är 3D riktigt häftigt. Värt pengarna? Det får du avgöra själv, men säg inte att det inte berör och är något som kommer starkare just därför!