Vinnare, 2010-2011

EISA Awards är bland det hetaste elektroniktillverkare kan vinna, som pris för sina produkter. För 2010-2011 har priserna delats ut och det är några som känns självklara, och några mer överraskande. Jag ska göra en sammanfattning av foto-produkterna som vann priserna. Häng med!

Som Europas kamera vann Canon med sin EOS 550D. Må vara en bra produkt på alla sätt, men kanske aningens dyr för att massorna ska köpa den eller för att vinna som årets kamera. Men samtidigt, har konkurrensen varit relativt låg i år och det finns inte många andra som skulle kunna ha tagit hem priset, speciellt då ärkerivalen inte lanserat en enda systemkamera 2010 (innan D3100). Däremot tycker jag att EOS 7D med all sin nya teknik för prisklassen är utan tvekan värd sin utmärkelse. Nikon lanserade D300s i samma veva men 7D har en mycket mer tilltalande film-funktion och lanserade både hög upplösning, avancerad autofokus och ljusmätning på en och samma gång!

Att Fujifilm vinner ett pris, för bästa Super Zoom kamera visar att Fujifilm kan sin sak. Tyvärr säljs det inte alls lika många Fujifilm i Sverige, om man ser till att de haft bland de bästa, eller tom den bästa kameran bland kompakter (sett till sin prisklass) som det borde. Med HS10 tog man ett avstamp tekniskt. Panasonic som är jättestora bland kompakter och långzoomare är ett halvår efter med sin FZ100.

Nikon vann professional på både kamerahus och optik. D3s och 70-200 VRII blev vinnarna. Jag tror att ingen har något emot dessa, som vinnare?

Sigma 17-70 F2.8-4 DC Macro OS HSM vann som europas optik, Samsung tog ett pris med EX1:an som avancerad kompaktkamera och Panasonic rodde hem både resekamera, med TZ10, och multimediakamera med DMC-G2.

Vad tycker du om vinnarna i varje kategori?

/Tobias