Sommarens dofter

Ombyggnaden och utbyggnaden hos oss är ju klar sedan en tid tillbaka. Men idag så har man påbörjat det sista...lägga asfalten på den nya delen av parkeringen. Vad gott det doftar av asfalt! Asfalt, tvåtaktsavgaser och annat totalt miljöfarligt har en doft som man tycker är god. Eller är det bara att man relaterar det till sommar?

Det är härligt med sommar, men det börjar hända grejer i naturen nu. Jag hatar att behöva säga det, men snart är hösten här. Förra natten var lägsta temperatur utanför Umeå bara 2 grader. Ja, du läste rätt! Det var 7 grader inne i centrum tidigt på morgonen, så det var jacka på när man skulle till jobbet. Men du liksom jag, vet att hösten blir fantastisk för oss fotografer och fotonördar. Färger, kontraster och miljöer ändras drastiskt. De bästa landskapsbilderna jag har sett är höstbilder faktiskt!

Produktmässigt kan det behövas lite roliga produkter. Fast optik till landskapsbilderna. Ett bra stativ. Filter. För dig som är intresserad av att göra Time-Lapse, så är hösten en bra årstid att testa. Mycket färger, snabbare förändringar i ljus, generellt mera moln och tom stormar. Se till att vara väl förberedd!

/Tobias