Produktnyheter! Sony lanserar!

Ibland så kommer det nya lösningar, och ibland återvinns gamla. Sony lanserar även A33 och A55, som har Translucent mirror technology. Kort sagt, genomskinliga speglar. Man kombinerar nyttan med en spegel och AF-sensor med att slippa tiden som spegeln rör sig på. Seriebildtagning kan snabbas på, man kan utnyttja sensorn osv. Canon har redan haft tekniken för länge sedan...minns ni namnet?

Flera lanserar spegellöst just nu, bla Sony med NEX-serien, och nu kommer en teknik till! Lite av ljuset reflekteras till AF-sensorn, så man har nytta av en snabb AF-sensor, men majoriteten av ljuset går in på sensorn. Då slipper man en rörlig spegel som tar tid att flytta på sig. Mindre mekanik. A55 kommer med dryga 16 MPixel, A33 med dryga 14 MPixel. Båda har full HD video, 3 tums display och ISO-känslighet upp till 12800. A55 har även inbyggd GPS. Priserna blir någon tusenlapp under A560 / A580 modellerna.

Det finns de som testat A55 redan, och kortfattat så verkar bildkvalitén vara av mycket hög rang, och även video. Även på högre ISO klarar 16,2 MPixel ge en relativt god bild, och det imponerar. Med sina 10 bilder per sekund, ja, du läste rätt, så öppnas nya möjligheter för konsumenter och glada amatörer, men tyvärr kan man inte använda LiveView när man köra 10 eller 6 bilder per sekund.

Av de som testat kameran så finns det mestadels bara goda eller mycket goda upplevelser. Kan Sony ha hittat en egen väg som kommer att revolutionera?