Produktnyheter! Nikon lanserar!

Inte nog med en ny projektorkompakt, en ny tuff systemkamera, utan Nikon lanserar även 4st nya objektiv idag, varav 3st avsedda för fullformat i första hand. Eller FX som Nikon vill kalla formatet. Det kommer även ett 55-300 VR objektiv som ska komplettera det nuvarande 55-200 VR och 70-300 VR genom att ge mer brännvidd än 55-200 VR men kunna hålla ett förmånligare pris än 70-300 VR.

24-120 VR kommer som en uppdaterad optik då en bra, vettigt prissatt fullformatstele har saknats lite. 24-120 VR som funnits fram till nu utvecklades innan FX-kamerorna lanserades och behövde en uppdatering. Fast bländare 4 och VR stabilisering samt Nano kristall ytbehandlingen bådar för att detta kan bli en populär produkt, och det visar att Nikon satsar vidare på fullformat i framtiden!

28-300 VR blir en superzoom till kameror med den stora sensorn. Stort omfång och ett relativt vettigt pris med bildstabilisering. En bra reseglugg för dig med tex. D700. Landar mellan nio och tiotusen kronor.

55-300 VR lanseras nog av strategiska skäl. Canon har sin 55-250 som är populär, 55-200 känns lite kort, speciellt när Nikon har en crop-faktor på x1.5 och Canon på x1.6. Nu är man på topp igen med ett stabiliserat 55-300 VR! Ska produktmässigt och optisk motsvara en 55-200 VR snarare än mycket välbyggda 70-300 VR! Under fyra tusen kronor inkl moms.

85 F1.4G blir tydligen en dräpare om man ska tro Nikon internt. Optiskt en superprodukt, och den som inte gillar den äldre versionen av denna optik, kan inte ha alla hästar hemma om man frågar mig. Det här kan bli en riktig karamell faktiskt! Den är inte gratis, men känns ändå vettigt prissatt. Strax under sjutton tusen kronor inkl moms.