Produktinfo

Dagens lansering av D3100 innebar också en del frågor. Speciellt runtomkring video-inspelning. D3100 har alltså kontinuerlig Autofokus i film-läget. Hur bra det fungerar kan vi inte svara på ännu, men enligt Nikon så fungerar det riktigt bra!

Det här gör att videoinspelningen får ett helt annat värde för många av oss. Att fokusera manuellt är ingen höjdare i vardagsbruk. Däremot kommer nog autofokusen höras i själva inspelningen, dock spelar det ju ingen roll om man lägger på ljud eller musik i efterhand från separat källa.

AF-F i videoläget. Full Time Servo, Fokusen startar så fort kameran registrerar rörelse i live-view läget. När man filmar i detta läge kan man låsa fokus genom att hålla ner avtryckaren. Så fort man släpper avtryckaren så återgår kameran till kontinuerlig autofokus.

Vad tror du om detta?