Borta bra...

När man väl laddat och sett fram emot något under flera månader, kanske som en av höjdpunkterna under hela året, så blir det lätt ett antiklimax när man kommer hem igen. Formel 1 är ingen jättestor sport i Sverige och det ser man tydligt på hur stor bevakning i press och media är. Men det är inget att fundera på egentligen, då vi saknar motorsportkultur i Sverige i mångt och mycket. Det är ju inget fel i det, men för oss motorfantaster är det ju lite synd när vi har svårt att få fram våra bästa förare!

Vi har ju Mattias Ekström som egentligen är en superstjärna men många vet inte ens vem det är i Sverige. Rikard Rydell har tävlat professionellt länge. Jag fick träffa några från BMW Motorsport och F1 team 2007 och jag frågade om det någonsin funnits en förare från Sverige de spanat in lite extra som intressant för tex F1. Ja, svarade de. Jag trodde svaret skulle bli Ekström, Wirdheim eller Danielsson, men de svarade just Rydell. Tydligen såg de en enorm talang i honom men det fanns väl faktorer varför han inte hamnade där. Men i Ungern hade vi nöjet att få se Marcus Eriksson i klassen GP2! Han har fått testa för Mercedes GP (f.d Brawn GP) och visat sin talang för de stora pojkarna. Vi får hoppas och hålla tummarna! Men han är i GP2, han är ung och har redan fått visa lite talang så det ser bättre ut än på länge...

Vi åkte ner med 2 kameror. Nikon D3 med nya 70-200 samt 50 F1.4. Thomas hade sin Leica med diverse optik med sig. Det kommer en utförlig reseskildring vid senare tillfälle, men vi kan kortfattat säga att Budapest var över all förväntan. Och det gällande allt, mat, hotell, transfer, själva staden i sig, restaurangerna, byggnaderna. Helt klart en stad att besöka. Jolly jumper, skulle man kunna uttrycka sig helt enkelt!

Bilden till höger är tagen med Nikon D3 och 70-200 F2.8 VRII och i bilen sitter myten...Michael Schumacher.

/Tobias