Vår nya bloggkamera - Canon IXUS 200 IS

Till bloggen och dess bilder använder vi självklart mestadels egna bilder, undantaget när nya produkter lanseras då vi använder leverantörernas egna bilder. Idag så kom frågan upp, vilken kamera ska jag använda till att fotografera till bloggen?

Eftersom vi är många som bloggar och det måste vara en enkelt skött kamera med jämn kvalité på bilderna så föll jag för Canon IXUS 200 IS. Hittills har det varit ett positivt möte, att i det formatet få HD Video, snygg design, stor skärm med touch-funktion, lite mer optisk zoom och en bra elektronik. Det märks mest på att den exponerar väldigt korrekt och de bilder jag tagit i olika miljöer under dagen har blivit korrekt återgivna. IXUS 110 var och är en suverän kamera och IXUS 200 har en del att leva upp till…mer om denna kommer framöver.

/Tobias