SONY lanserar ny DSLR - igen!

Efter att ha den kanske bredaste portföljen i systemkameramarknaden så lanserar SONY ytterliggare en kamera. Sony Alpha A450.

Nu har man HDR funktion direkt i kameran, upp till 7 bilder per sekund vilket jag tror en hel del uppskattar då konkurrensen i denna prisklass generellt ligger långt efter det samt en 14,2 MP EXMOR sensor (CMOS teknik). Sökaren visar 95%, och skärmen på 2,7 tum har en snabbfokuskontroll på 7x resp 14x förstoring. Sony har varit kundvänliga nog att erbjuda plats för både sitt eget memory stick men också SD/SDHC, något som fler och fler kommer med som förut haft egna minneskort, såsom Memory Stick och XD-kort. Sony framhäver också batteritiden på upp till 1050 bilder enligt standardtestet CIPA.

Vad tror vi? Sony har haft det svårare i Sverige än i många länder i europa. I vissa länder ligger man 2:a på marknaden och säljer mer kameror än tex. Canon eller Nikon, och SONY har kombinationen av ett starkt varumärke och bra produkter och en hög kunskap om bild sedan länge. Dessutom med kunskapsbanken från f.d. KonicaMinolta så har man förutsättningarna. Vi får se om A450 blir banbrytande i Sverige…