Kom närmare!

Har du precis köpt din första systemkamera? Eller du kanske fotograferat i decennier? I vilket fall så är Macro något många är sugna på att testa och många har någon gång provat på. Det kan vara klurigt ibland med macro men vi kan hjälpa till att underlätta det för dig!

Ett riktigt macroobjektiv är bästa vägen att börja. Man kommer nära tack var närgränsen, optiken är en fast optik i regel med riktigt bra skärpa, kontrast och ger ofta en mycket vass bild. Canon, Pentax och Nikon har en del egna optiker och tex. Tamron har en väldigt populär 90mm Macro optik. En optik jag använt mycket själv är Nikons 60mm Macro och 105mm Macro. Eller som Nikon säger, Micro. Bilden till höger är tagen med D300 och 60mm AF-S Macro optiken. De är båda riktigt skarpa, ger en vacker kontrastrik bild och är väldigt snabba. Vill man få lite mer brännvidd är 105mm Macro fin, men blir lite dyrare varvid den nya 85mm Macro optiken kommer till sin rätt. Den kostar ca 5490kr och är optiskt sett en riktigt vass optik med mycket bra prestanda. Dessutom bildstabilisering vilket är guld värt när man inte har tillgång till stativ men får chansen till en vacker macrobild.

Vill du veta mer om vilken optik du ska välja? Belysning eller blixt? Ring oss på 090-200 70 00 och prata med oss så ska vi göra vårt bästa för att lotsa dig till rätt verktyg!