Första intrycket…

Jag har hunnit leka en hel del med vår nya bloggkamera, Canon IXUS 200 IS. Skärmen är bra, men bilden känns lite liten då skärmen är av widescreen-typ men sökarbilden använder inte hela skärmen utan det blir svarta kanter på sidorna, för att ge plats åt touch-funktioner. Det är säkert bra men då känns bilden lite liten mot när man ser skärmen släckt.

Däremot är fokusen snabb. Den är väldigt i korrekt även i bökiga förhållanden där tex vitbalansen fungerar väldigt korrekt. Bilderna blir av hög klass, inte som en Powershot S90 eller G11, men i jämförelse emot andra kompaktkameror så är detta en mycket bra kamera. Bra & nyttiga efterbearbetningsfunktioner i kameran, som beskärning och att man kan ändra färger till neutral eller extra mättnad osv. Perfekt när man är ute och reser och vill beskära och göra om bilder, tex. förstärka färger när man är utomlands och lägga upp på sin hemsida eller facebook.

Dessutom snygga färger och snygg design, vilket inte är helt fel…