Det Bästa - 2009

Tillbaka efter ytterliggare en långhelg så följer lite åsikter från oss på CyberPhoto, vad var det bästa 2009 och vad hoppas vi att få se 2010 inom fotogenren?

Erik, säljare
Bästa nya produkt var Canon Powershot S90. Hmmm, inför 2010 hoppas jag att det kommer en fullformatare som kostar under tiotusen kronor!

Roger, säljare, videokamera
Canon HF S-serien är den jag närmast kommer att tänka på vad gäller produkt som imponerat mest i bildkvalitet (speciellt i dåligt ljus) och vettiga funktioner under 2009.
Hoppas att Pana, Sony eller JVC kommer med ett par kameror som tar upp kampen 2010!

Rolf, säljchef
Oj, det var många bra produkter 2009. Själv skaffade jag 7D men jag säger nog ändå Canon Powershot S90 som största nyhet! Helst skulle jag vilja ha ett superpiller som ger mig mer ork 2010, men förutom det så hoppas jag på ett bättre skärmkalibreringsverktyg under kommande året.

Ralph, produktansvarig
EOS 7D. Främst pga att den är väldigt viktig för Canon för att kontra Nikons framgångar med D300 / D300s och lite grann framstår som nästa generation DSLR. En väldigt genomtänkt produkt! Så bra att även jag skaffade en sån. Optik är vad jag ser fram emot under 2010. Canon EF 100-300/4L IS USM och / eller Canon EF 400/5,6L IS USM. Jag skulle ha nytta av båda. :)

Det är några av rösterna, och ser man till vad vi själva köpt under året är det ett gäng med Nikon kompakter, Canon G11 samt S90, Canon 7D, Nikon D700, Nikon D3s, Nikon D300s och Canon 5D Mark II. Andra produkter som diskuterats hett internt är tex. Pentax K-7 och Panasonic DMC-TZ7. Båda är nyskapande produkter med riktigt bra prestanda och som många av våra kunder valt att köpa!

Vi vill passa på att tacka er alla, som handlat av oss, och som vi haft att göra med under 2009. Det har varit ett bra år, och nu ser vi med tillförsikt fram emot ett 2010 med invigning av nya lokaler, lite jubileum och annat skoj. I höst är det även Photokina, spännande!

/Tobias