Dagstest Nikon D3s

För oss som drömmer om det bästa så har det ju dykt upp ett par kandidater. Canon 1D Mark IV och Nikon D3s. Jag lånade en D3s över dagen för att se vad den kan prestera, då gentemot D3 och D700 i synnerhet.

Man känner ju igen sig direkt vilket inte var någon större överraskning. Filmfunktionen fungerar utmärkt även om 1080p hade känts bättre när man betalar så här mycket pengar och konkurrenterna har det för en bråkdel av de pengarna. Men visst finns det fördelar med 720p inspelning på Nikon, bland annat filstorlek och kompabilitet.

Den klart märkbara skillnaden på bilderna är att man kan gå något steg högre på ISO med riktigt bra resultat jämfört med D3 och D700. ISO 6400 ser riktigt bra ut, även JPEG filer blir skarpa och detaljrika på denna känslighet, och bilderna går att använda även till större printouts. Ergonomin är fortfarande exemplarisk, skärmen nedtill på baksidan väldigt klar och bra. Även på högre ISO än 6400 ser bilderna bra ut i jämförelse med både förväntningar och konkurrenter.

Klicka på bilden ovan (kameran) så får du en JPEG bild tagen på normal inställningar, på ISO 12800.

Det här är mörkrets härskare. Nikon D3s.