Bild på en gång = polaroid!

Tack vare några fantaster så har tillverkningen av den klassiska polaroidkameran kommit igång igen! Vem minns inte kameran som kunde leverera ett färdigt fotografi nästan direkt? Det var ju hur häftigt som helst. Trots alla nackdelar så var det en jätte-succé. Idag så är man van att kunna se bilderna direkt. Men det ger en annan känsla att få bilderna direkt i pappersform.

Idag finns ett flertal skrivare som är portabla, tex. Canons modeller, så man kan även idag få bilderna direkt för relativt lite pengar. Hur många bilder framkallar du? Vart lagrar du bilderna? Själv så har jag dubbla hårddiskar som jag gör en säkerhetskopia på, för risken för att båda rasar samtidigt är ju rätt liten. Så om den ena lägger av så får man köpa en ny igen och kopiera över och ha 2st igen. Det finns idag hemmaservrar, man kan spara på CD, DVD och BluRay-skivor osv. Se till att ha en rejäl backup och var rädd om dina bilder.

Mitt bästa förslag är denna produkt, Transcend Storejet 25 på 500GB. Den är stötsäker dessutom vilket borgar för att den ska tåla lite tuffare tag och 500 GB räcker rätt långt. Du kan tömma ett 4GB minneskort 125 gånger. För nästan samma pengar får du annars Transcend Storejet 35T Turbo på 1TB / 1000GB. Dubbelt så mycket utrymme, men inte stötsäker.

/Tobias