Action…tagning!

Många har insett fördelarna och det positiva med att kunna spela in videoklipp. När vi testade Nikon D3s vid ett tillfälle där vi kunde köra lite racing på snö och is, så var det en ny dimension att kunna höra ljudet och uppleva farten vilket kan vara klurigt med bara stillbilder. På Vimeo och Youtube finns massor av klipp gjorda med Canon 5D Mark II, 7D, Nikon D300s, D90, D3s och andra kameror med kort skärpedjup, effekter som man inte kan få till med en videokamera för samma pengar.

Ett flertal kända band har spelat in sina nya musikvideos med avancerade systemkameror. Våra julkalenderproduktioner är inspelade med Canon 5D Mark II.
Så även för oss som inte trodde att det skulle vara till någon nytta med video och HD video i systemkameran, så är det många som fått backa på det och börjat leka med funktionen. När lägger du upp ditt första klipp på youtube?

Bilden ovan är tagen ur ett videoklipp taget i extrem mörker med Nikon D3s.