Vilken väljer du?

Just nu så lanseras Canon EOS 7D och det är bara veckor sedan Nikon D300s lanserades. Även Canon 5D Mark II och Nikon D700 är extremt kompetenta kameror. Den som vill ha lite fart och tålighet väljer Nikon och den som letar HD Video, upplösning och har Canon optik sedan tidigare väljer 5D Mark II.

Aldrig någonsin har man fått så mycket kamera för dessa pengar. I prisspannet 17-27 tusen kronor får man idag extremt högpresterande produkter. Bra optik till det så kan man ta de tekniskt bästa bilderna som går att ta! Går man tillbaka 2½ år så känns det som att gå tillbaka till urtiden, knappt brukbara ISO 800, inte alls sådan bredd på optikurvalet och priserna har inte direkt gått upp alltför mycket om man jämför med vad man får för pengarna.

Vad gäller Canon EOS 7D har vi hittat lite andra nyheter och specifikationer. Den är ordentligt tätad. Den är ergonomiskt sett aningens ombyggd vad gäller knapp-placering och har dessutom virtuell horisont inbyggd. Man kan styra kameran trådlöst, tex med en Iphone via tillbehöret WFT-E5. Sökaren visar nu 100%!

Läs gärna mer om kameran här, och test kommer så fort vi har fått lägga händerna på ett exemplar.