Sony A850

Efter att Ralph har fått göra ett snabbtest, och lite av hans åsikter finns att läs här, så tog jag imorse A850 och gick runt för att testa lite då jag själv aldrig använt Sonys systemkameraprodukter.

Som invand Nikon användare är detta mina reflektioner. Tänk på att detta är mycket subjektiva åsikter.

Första känslan är att kameran är mycket robust. Greppet är inte i klass med Canon och Nikon rent ergonomiskt, men betydligt bättre än greppet på de billigare Sony produkterna. Knappar och reglage är tydliga och intuitiva i mångt och mycket, och det är lättare för mig att gå till en A850 än till en Canon kamera, när man kan Nikon sen tidigare. Att det finns AUTO läge på en fullformatare tycker jag är kanonbra. Skulle jag ha haft det på Nikon D700:an så skulle frugan använt den mer, och jag hade troligen, av lättja, använt den också till och från. Exponeringarna är säkra, och vitbalansen är med på noterna men jag upplever en skillnad på dynamiskt omfång mot D700. Om det är mätbart eller endast upplevd kan jag inte säga. Men man märker samma sak som hos andra tillverkare, att skärmen är så bra att man blir imponerad av bilden och det blir lite besvikelse när man tittar i sin 22 tums LCD skärm, inte samma kontrast och tryck i bilden. De är helt enkel FÖR bra i kamerorna. Jag vet inte vad Sony siktar på att sälja, men det är tuffare än någonsin just nu, med Nikon D700, Canon 5D Mark II och nya Canon EOS 7D och Nikon D300s i prisklasserna strax under och över, men något man faktiskt upplever i A850 är detaljrikedomen i bilderna. Hade varit fantastiskt roligt att få testa den i en bra ljussatt miljö som en studio!

Det finns dock inget billigare sätt att få tag i 24 megapixel och den sensorstorleken, så visst kan A850 göra att det skapas ett rejält köpsug!