Scotland in my heart

Jag har faktiskt inte skrivit tidigare i vår blogg. Det är så många stora (och spännande) projekt på gång nu i höst. De flesta är ännu hemliga men jag kan kan berätta att vi kommer att bygga ut med ytterligare ca 1000kvm med start nu i höst och det blir färdigställt kring årsskiftet. Jag ska se om vi kan lägga ut lite bilder här i bloggen från bygget sedan.

Jag har också en egen "blogg" som du kanske sett. Men en blogg ska man ju skriva
nästan dagligen i och det hinner jag inte. Då kom jag på ett lämpligt namn. Captain's log, Kaptenens logg för att ta det på svenska. Den hittar du här>>  Mitt senaste
inlägg i den kallar jag för "Scotland in my heart" och den bild som du ser här
är just från Scotland och från det inlägget. Det är Bass Rock nordöst om Edinburgh. Det vita på klipporna är fåglar. En massa fåglar. Den är tagen med Canon EOS 1D mkIII och Canon EF 70-200/4L.

När jag går igenom bilder som är tagna genom åren så slås jag av hur otroligt mycket bildkvaliteten har ökat i de digitala kamerorna och då tänker jag både på kompakta och systemkameror. Både exponering och färger är så mycket bättre på dagens generation av kameror. Pyttelilla Canon Ixus 100 är ett praktexempel på en kamera som var en utopi för bara ett par år sedan. Liten som ett kreditkort, tar riktigt bra bilder med fantastiskt bra färger och korrekt exponering, 3x zoom och filmar i High Definition.

Jag använder helst en systemkamera då bildkvaliteten är klart bättre på en sådan jämfört med en kompaktkamera, och jag fotograferar numera endast i RAW-format som jag sedan konverterar till jpg. Jag använder programmet CaptureOne. Det programmet lyckas få fram detaljer och nyanser som kamerans egen jpg-konvertering inte ens är i närheten av.

Snart är dags för höstfärger ute i naturen, då blir det fram med polarisationsfiltret :-)

Thomas