Pentax K-x

När jag såg K-x första gången i olika färger (den kommer i rött, blått, svart och vitt) så tyckte jag att det var lite löjligt. Canon har funnits i silver, Nikon likaså och Pentax har provat med både kristallprydda och andra färgsättningar, men till slut så står alla och säljer de svarta kamerorna.

Men jag köpte nyligen själv Canon Ixus 100 i rött, för att den var tuff i just den färgen, även om svart är sober o snygg. Så den röda K-x kameran gör mig lite sugen, utan att ha läst specen!

K-x kameran känns smidig, och är relativt billig, om man får använda uttrycket, prisvärd låter bättre, med tanke på att den innehåller HD filmning, har 11 fokuspunkter varav 9 korslagda, 12 megapixels CMOS sensor m.m. m.m.

Nikon D5000 och Canon 500D är några tusen dyrare, om du är sugen på HD filmning, och Pentax har ett mycket roligare utseende. Även kvalitékänslan i Pentax kameror är mycket hög.

Ralph, vår produktansvarige, kommer att fylla på mer info kontinuerligt, så följ K-x genom att klicka här.