Ögonblick

Som många av er erfarit så handlar fotografering väldigt mycket om ögonblick. Både i ordet bokstavliga mening, ögon och blick, men även om korta stunder då förutsättningarna är perfekta.

Det kan vara fågeln som i en halv sekund träffas perfekt av solljuset, älgen som för ett ögonblickar tittar rakt in i kameran eller bilen precis innan den voltar över. Många av de mest kända bilderna är tagna under förhållande som inte går att återskapa. Flaggresningen på Iwo Jima. Barnen som springer efter en attack i Vietnam. Susanna Kallurs fall i häckfinalen. 1 sekund senare finns inte bilden där längre.

Att alltid ha med sig en kamera kan löna sig dessutom, en bra bild kan du få med i tidningen, i TV eller annan media så en bra kompaktkamera i fickan eller väskan är aldrig fel. En mindre kamera som kan vara riktigt bra till detta ändamål är Canon SX 200 IS. Den har 12x optisk zoom, bra bildkvalité samt HD Video-inspelning men har ändå ett rätt behändigt format.

Bilden till höger är tagen av Ralph, vår produktansvarige, och får representera rubriken. Bilden är tagen med Canon EOS 30D och EF 300/2,8L IS USM.