Nyheter och nyheter

Det kommer nya produkter i en jämn ström och vi har besök av leverantörer som visar både häftiga och, ursäkta språket, ohäftiga produkter. Många gillar vi själva, och vissa gillar vi inte lika mycket men på kort tid har det kommit några produkter som många av oss gillar. Väldigt mycket!

En produkt som skapat väldigt mycket diskussioner på olika forum är Canon EOS 7D som presenterades förra veckan. Nikon, som sålt massor av D300 och D700 lanserade uppdateringen (känns inte som en helt ny kamera) D300s med HD Video funktion och tåget med populära modeller fortsätter. Intresset för dessa två produkter har varit större än för många billigare konsumentprodukter. Varför?

Kan det vara så att många av de som köpt EOS 350, 400, 450 och 500 nått begränsningen på kameran? Irriterat sig på avsaknaden av funktioner, snabbknappar, ergonomi eller vädertäthet? Alla D40, D40X, D60 kunder som saknar inbyggd autofokusmotor eller något av ovanstående? Är det de som vill uppgradera sig?

Känner du att du vill uppgradera dig, men är osäker på vilket hus du ska köpa? Har du använt Nikons enklare kamerahus skulle jag rekommendera att kolla in D90. Den är rejäl, har bra ergonomi, bra med snabbfunktioner, riktigt bra skärm och klarar tex. att styra blixtar trådlöst och sköta autofokusen på aldre objektiv som kräver motor i huset. Är du Canon användare så är 50D inget dumt val, och kan du äta gröt någon vecka till, så lovar 7D mycket, och det ser mycket lovande ut!

För dig som Pentax användare kan K-7 rekommenderas varmt. Inte bäst på allt, men bra på mycket, riktigt bra ergonomi och riktigt rejäl Pentax känsla!