Nu är det helg!

Alldeles strax slutar troligen din arbetsdag, och man får ta helg! Som vi skrev om i bloggen, så var det ett gäng härifrån som var ute på lördagen och tog höstbilder. En hel del makrobilder finns i en länk att titta på, längre ner i bloggen.

I helgen är det ett gäng som ska ut på fiske. Höstfisket är lite bättre än sommarfisket, i regel, och då det mesta fisket bedrivs i älven så kan det smälla på både gädda, öring och även lax på kroken. Men ska du ut i helgen, glöm inte ta med kameran! Om du gillar att ta naturbilder, kolla in nya Tokina 80-400mm objektivet. Det presterade väldigt bra i testet, med tanke på priset och jag blev själv sugen på objektivet när jag närgranskar bilderna och såg priset.

En del kromatisk aberation på långa brännvidder, men ändå inte så farligt och skärpan är ruskigt bra. Har faktiskt inte sett ett objektiv under tiotusen kronor och den brännvidden som gett så bra kontrast och skärpa. Bilden till höger är en bild tagen på 400mm med helt öppen bländare. Riktigt bra tycker jag, redan där!

Ett annat tips på en bra optik för dig som gillar att vara ute i naturen, är Nikon 70-300 VRII som ger både brännvidd (motsvarande ca 450mm på DX) och möjligheten till att fotografera på den brännvidden för fri hand, alltså latmansfotografering, utan stativ.

Ut i naturen, passa på innan snön och vintern är här! Trevlig helg till er alla som följer bloggen!