Leica

Jag har alltid varit svag för Leica. Den röda lilla pricken får min puls att öka. Är det något fel på mig? Absolut, men jag är inte ensam. Leicas gluggar har alltid varit bland det bästa som finns ända sedan 1913.

Tvärtemot vad alla väntat sig men ändå så rätt, presenterar Leica sin X1. Det blev ingen halv-Panasonic med micro 4/3-fattning utan någonting så mycket roligare. En kompakt och välbyggd kamera med en bra optik. Det är en fast 24/2,8 vilket då motsvarar 36mm brännvidd jämfört med vanlig film. Vi kommer absolut att testa denna kamera för att se om den uppfyller våra höga förhoppningar.

Leica X1 hamnar mellan M9 och D-Lux 4 som modell. Även om D-Lux 4 en bra kamera så är det ett faktum att X1 har 10x större yta på sin bildsensor. Det borde ge både lägre brus och ett bättre dynamiskt område. Sedan känns det bra att det står "Made in Germany" på den.

/Thomas