Filtrera verkligheten!

Något som är roligt att testa, är olika typer av filter. Eftersom mycket kan göras i datorn i efterhand så är det många som ett tag slutade använda filter men användningen har ökat igen. Ett bra polarisationsfilter är värdefullt, det dämpar reflexer väldigt effektivt, något som är svårt att göra i efterhand.

Har du frågor om filter, så hör gärna av dig eller maila, så ska vi kunna lotsa dig rätt. Vill du kika bland våra filter, så klicka här.

På vintertid så har man ofta en väldigt kontrastrik, men färgfattig natur att fotografera, speciellt de dagarna när himlen är grå-vit och inte blå, så det är ett lätt sätt att få lite stuns i bilderna om man har ett filter för att färgsätta lite himmel med.

Ett annat tips är gråfilter, perfekt om du vill ha kort skärpedjup med stor bländare, men det är jättemycket och starkt ljus så det är risk för en kraftig överexponering och ett utfrätt bildresultat. Gråfilter hittar du om du klickar här.

Nu är det fredag, och helgen gör sitt intågande…dags för fredagsfika!