3D - blir det en realitet?

Fujifilm har åter och åter varit inne och spårat på 3D kameror, och på Photokina 2008 hade man fungerande exemplar, dock inga serietillverkade produkter. Kändes häftigt men inte som något vanligt folk har med sig på semestern, inte inom några år i alla fall.

Men nu börjar vibbarna kännas annorlunda. TV-branschen hade jättefokus på 3D under IFA mässan i Berlin som gick av stapeln nyligen. Både TV och BluRay-spelare med 3D bild ska komma ut redan under 2010!

Teknikerna skiljer en aning, men effekten man eftersöker är den samma. Tänk dig själv att se på en actionfilm i 3D, eller en musikvideo eller rentav dina egna semesterbilder i 3D. Jag är övertygad om att, när 3D slagit igenom i ett segment, tex. TV, så kommer det öka slagkraften rejält i tex fotobranschen. Se bara på HD som slog igenom inom allt, kameror, videokameror, TV, DVD-spelare, BluRay, TV-spel och på sistone även mobiltelefoner. Så fort det står HD på en produkt, är den het!

Tänk dig en systemkamera med 3D funktion. Vem blir först?