Design - viktigt på en kamera?

Fotobranschen har kanske varit den mest konservativa delen av elektronikbranschen, med design som en faktor som inte fått utrymme.

Kompaktkameror började plötsligt bli tunna, färggranna och med olika teman för några år sen. Fuji låg i framkant, men idag har alla märken praktiskt taget häftigare färger än den andre.

Men även om man inte tänker på det, så har design varit väldigt viktigt även på systemkameror, men väldigt diskret.

Nikon tog in Giugiaro som formgett italienska bilar åt Fiat-gruppen, Bertone och Ghia. Man känner igen den röda lilla bågen vid greppet, och formen på kameran. Samma sak med tex Canon, där man snabbt på de böljande formerna känner igen att det är en Canon!

Sony har satsat på designen på sina nya systemkameror. Sony DSLR-A330 och Sony DSLR-A380 ser moderna ut och man har tydligt visat att det är en Sony, med färgsättning och former. Men även ett grekisk Alfa i orange visar snabbt vad det är för marke det handlar om!