Vad har du för kamera?

Är en väldigt vanlig fråga från våra kunder till oss. Om du klickar här så ser du alla anställda, med bild och lite text, och vilken kamera man själv använder. Men jag ställde ändå frågan till några här på kontoret. Frågorna lydde:

* Vad har du själv för kamera just nu?
* Om du fick välja en ny eller en kompletterande kamera, vilken skulle du välja och varför?

Ralph, produktansvarig, var först ut:

* Canon EOS 7D
* Egentligen ingen då jag är väldigt nöjd med den, men en fast 400/2,8 eller 500/4 står väldigt högt upp på önskelistan. Om jag ändå ska välja en kompletterande kamera blir det en allväderstålig Panasonic FT1 då jag gärna befinner mig i slalombackar och fiskebåtar.

Rolf, försäljningschef:

* Canon EOS 7D och Canon EOS 40D
* Canon S90 gillar möjligheten att utnyttja funktionsringen fram och välja bländarjustering på den, retrokänsla!

Erik, säljare:

* Har Canon EOS 10D nu som hängt med ett gäng år.
* Vill uppgradera till Canon EOS 50D, men har inte riktigt ekonomi för det i dagsläget…(men snart har alla barnen vuxit klart…då du! Red anm.)

Markus, säljare:

* Nikon D300 (bland mycket annat)
* Canon S90. Smidig kamera, med manuella inställningsmöjligheter, bra optik med perfekt zoomomfång för vardagsbruk. Dessutom en bildsensor som optimerats för bra dynamikomfång och lågt brus, istället för maximalt antal "pixlar".

Till sist Stefan Sjöberg, allt-i-allo:

* Nikon D3 med tillhörande optik mellan 24-300mm, både zoom och fasta.
* Förmodligen en kompletterande Nikon D700. I dagsläget är jag dock inte i behov av någonting annat än det jag har :)

Peder och Börje som ansvarar för mobiltelefoni, jobbar febrilt med våra nyheter som stundar vad gäller telefoni! Snart kommer det hända grejer! Det är mycket då vi kommer uppdatera mobilsidan stort, vi har startat HOBBY/Fritid som du hittar om du klicka här, och vi bygger ut lokalerna rejält.

Mitt i allt detta har Peder och Börje hunnit testa SonyEricsson Satio, Samsung Pixon och HTC Hero. Har du mer frågor om vilken telefon du ska välja? Ring Peder eller Börje så hjälper de dig att välja rätt.

PS. Ett hett tips. Vill du ha mycket zoom, men ändå en relativt liten kamera? Är bildkvalité viktigt för dig? Kolla in Casio EX-H10 som är en riktigt bra kamera i klassen! Överraskande bra. Har själv använt den en del sista dagarna och den presterar väldigt bra bilder! .DS

/Tobias