Utan kanter

För att fortsätta huset på det befintliga så kapas hörnen bort. Det låter en aning och igår satt bland annat Markus, säljare, med Peltorkåpor på huvudet. Vi ber om ursäkt i förväg om det låter lite mycket i bakgrunden när ni ringer oss!

Bilden är tagen med Nikon D80 och 18-135mm optiken, men med lite efterbearbetning och beskuren så klart. Fotograf var Finbar Luthman.

Jag tog hem Samsung ST550 igår till min fru för att hon skulle få testa och känna på kameran och ge en subjektiv åsikt utan referensramar. Hon använder mest mobilkameran nuförtiden, och har under sommaren använt Canon Ixus 100 som hon gillat, mycket tack vare möjligheten till HD video.

Vad sade hon då? Orden hon fick ur sig var:

Snygg, väldigt snygg. Bra storlek, stor skärm och skärmen på framsidan är ju perfekt! För alla som bloggar eller till sin facebook är det ju en superbra funktion. Touchskärmen fungerar jättebra, dock inte med naglarna (Hon har alltså sådana där jättelånga, fixade naglar) och det är lite synd för oss med långa naglar. Jättelätta menyer. Vad kostar den? Jag skulle gissa på 4000kr.

Det var hennes åsikter, och jag kan hålla med om det mesta, dock har jag mindre naglar så det är inget problem för mig. Dessutom kostar den betydligt mycket mindre än 4000kr. Test kommer upp under veckan. En annan kamera som överraskar, med tanke på priset, är Casio Exilim EX-Z90 som kan väldigt mycket till ett lågt pris. Behöver ungarna en kamera? Vill du ha en kamera i handsfacket som komplement? Vill du ha något som är bättre än mobilkameran men inte betala en förmögenhet? Då är Casion ett riktigt bra val precis som storebror EX-H10 som är en superkamera för det priset.

PS. Börje, mobilansvarig på finska sidan, köpte idag Nikon D300s med PDK1 paket och 60mm AF-S Macron. Grattis till köpet! .DS