Sugen på godbitar

Idag har vi haft besök av Magnus på Focus Trading, vilket alltid uppskattas. Focus Trading är en av våra leverantörer och de har hand om många av märkena vi säljer. Pentax, Sony, Tamron är några av dem.

Idag hade Magnus med sig bland annat Panasonic GF1 som är deras variant av Olympus PEN. Jag säger ofta att man blir sugen på olika produkter, men denna vill jag ha. Inte till mig själv, men måste vara en av de mest ultimata produkterna till min fru. Hon har krav på bild och film, men också på storlek och design. GF1 är relativt liten, väldigt snygg men har en riktig autofokus och riktigt bra bild och filminspelningskvalité.

Även den tuffa Pentax kameran W80 finns nu att få tag på i den läckra färgen du ser på bilden. Bara färgen och kantigheten gör att den ser häftig ut. Kombinera den här med en Casio G-shock klocka, en häftig skiddress och ett par balla slalomskidor eller snowboard så har du häftigaste looken i skidbacken, oavsett om det är i lokala backen eller i alperna. På tal om alperna drömmer Ralph, vår produktansvarige om att åka dit i vinter. Vilken kamera kommer få följa med dit?

En sak jag reflekterat över är skillnaden på forum mellan Sverige och våra grannländer. Det som slår mig först är att den tekniska kunskapen på tex. Fotosidan.se är enormt hög. Både förståelse och kunskap överglänser de flestas, och det i ett allmänt forum. Det är häftigt! Som motpol, kan vi välja Finland, där diskussionerna oftare handlar om bilden och hur man tog bilden. Ren fotografiskt, inte tekniskt. Vad som är bäst? Både och, så vi tvåspråkiga har en lyx.