Powershot S90 - första in-tryck

Då är det dags för test utav Canon Powershot S90. Äntligen en S-serie kamera igen i litet format! Då den lanseras samtidigt som Canon Powershot G11 så är förväntningarna höga. Flera här på jobbet är nyfikna och frågvisa. Rolf, till höger, är en av de första att tafsa på S90an!

Så, hur presterar den? Utomhusbilder går inte att ta idag då det är rena rama höstvädret ute, men lite första intryck följer. För att ha en referens, så jämför vi med Powershot G11 idag.

Den är ju faktiskt kompakt på riktigt. G11 är en liten klumpeduns, så det känns perfekt med en riktig fickmodell. Vad gäller bild så är sensor och elektronik nog närbesläktat eller rent av samma, men optiken skiljer och inställningarna för bildbehandling. S90 skärper upp bilderna mer än G11 så det finns lite synligt brus även på ISO 80, inte mycket alls men i jämförelse syns det lite skillnad.

G11 håller en bättre kantskärpa än S90, men däremot är det mer distorsion på G11 än S90, och när man tittar på skärmen, så ser det bättre ut, troligen då S90 verkar ha en snäppet vassare display. Lite mer kontrast och färg i kameraskärmen.

Vill du ha så brusfritt som möjligt så är det G11 som gäller, men söker du en kompakt modell och med försumbar skillnad mot G11, så verkar S90 uppfylla de mest högt ställda kraven. Test kommer så fort vi hunnit ta utomhusbilderna. Men vi kan kort o gott säga, S90 är en mycket bra kamera.