Nyhet! Samyang

Pga. efterfrågan och mycket snack om Samyangs produkter, så har vi tagit in dessa för att testa dem. Fördelen är att man får ljusstark fast optik för väldigt lite pengar.

Vi har köpt in optiken än så länge för att utvärdera och se om det är något som skulle kunna fungera. Vi förväntar oss inte samma optiska kvalité som de mer välrenommerade optikmärkena, men kan de, till priset sett, prestera väl så överväger vi att ta in dessa produkter i sortimentet. Första intryck då? Förpackningarna ser ut som gamla John Player Special kartonger. Svarta med guld-detaljer. Stilrena och tydliga. Byggkvaliten känns bra på båda, överraskande bra, i synnerhet 85mm optiken känns stum och riktigt gedigen.

Men nu finns de på svensk mark och testas på Canon EOS 40D och Canon EOS 7D kamerahus. Under nästa vecka tordes beslut tas. Om vi skulle börja sälja produkterna skulle priserna bli ungefär (väldigt tidigt att säga, men liten direktion om vart det skulle hamna) 2990kr för 85mm fasta optiken, och 2890kr för 8mm vidvinkeln avsedd för APS-C. Testerna utförs av Ralph Lindberg och Mats Ylinikka.

Har du en åsikt? Maila oss gärna på blogg@cyberphoto.se.