Nyhet! Nikon D3s

Rykten har florerat på nätet ett bra tag nu om en Nikon D3s, men också om uppdatering på Nikon D700 och ett gäng nya optiker. Idag blev det klart att D3s stämde, inte på alla förväntningar, men även en hel del överraskningar.

Den största exklusiva faktorn var att D3s presterar upp till motsvarande ISO 102400, ja, du läste rätt! Nikon D3s sätter en ny nivå av ISO prestanda. Om bildkvalitén är i hög nivå på ISO 12800 eller 25600 så ger det ju helt nya möjligheter vad gäller fotografering, precis som Nikon D300 och Nikon D3 skapade för drygt 2 år sen när plötsligt ISO 1600, 3200 och tom 6400 såg riktigt bra ut!

Kameran följer en del specar som D3 redan hade men videoinspelning i HD (720p) är tillagt, och ISO prestanda och omfång är högre och bättre. Kamera ska enligt uppgift ha en helt ny sensor, så det handlar inte bara om en bättre programvara eller signalbehandling, så det bådar för att man kan ha skapat en ny norm för ISO prestanda nu när Canon äntligen kommit ikapp på många områden.

Som vanligt, med en efterträdare, så finslipas vitbalans samt autofokus och andra bitar i kameran för att vara ännu bättre. D3 är ändå 2 år gammal så det lär finnas en hel del teknik att trycka in i D3s för att göra den vassare. Även inbitna Canon-fantaster (nämner inga namn) blev sugna på att se hög ISO bilder från D3s…

Ca pris kommer vara ca 55990kr och leveranserna börjar November-December.