Nyhet! Fuji S200 EXR

Fuji har sista åren lyckats göra fruktansvärt potenta kompaktkameror. Ibland har de gjort kanske marknadens bästa kompaktkameror om man ser till bildprestanda. Men design? Det är subjektivt så det överlåter jag till dig.

Nu är Fujifilm FinePix S200EXR här. Med sitt manuella objektiv, så får man snabbt känslan av systemkamera och det går fort att zooma in och ut, vilket kan vara lite slött och oprecist med konkurrenterna i klassen. Och det är superbra om det händer saker en bit bort och man måste snabbt upp med kameran. Objektivet ger 14,3x förstoring eller zoom, och täcker ca 30-436mm omfång.

EXR tekniken ger möjligheter till ett högre dynamiskt omfång, vilket är klart synligt, och testbilderna som snart kommer upp, visar att kameran presterar väldigt bra bilder. Den är värd sitt egna inlägg i bloggen. Hög ISO prestanda är bättre än många andra, och dessutom finn EXR HR läget när du behöver mesta möjliga skärpa. Relativt stor sensor på 1/1,6 tum och endast (ja, idag finns det konkurrenter med betydligt mer…) 12 megapixel talar för att, tillsammans med EXR tekniken, möjligheterna till riktigt bra bilder finns i S200 EXR.

Förutom Fuji S200 EXR så är Panasonic Lumix DMC-FZ38 en vass kamera. Kanske aningens bättre i vissa förhållande vad gäller bild, men personligen uppskattar jag zoomen och möjligheterna att själv bestämma vad kameran ska prioritera. Dynamiskt omfång, skärpa eller så lite brus som möjligt. Och vill du inte gå till en systemkamera, så kommer du mycket nära med en Fuji S200 EXR.