Nyhet! Canon EOS 1D mkIV

För en ny produkt från Canon. Det har haglat produkter under hösten från alla tillverkare, och man har verkligen flyttat gränserna igen. Nikon D3s kom med hög-hög-hög ISO prestanda genom att ta vettiga bilder, som vi hittills sett, på upp till 12800 ISO. Och högsta läget innebär 102400 ISO!

Canon är inte sämre enligt specifikationerna med den helt ny Canon EOS 1D Mark IV som också går att dra upp i ISO 102400. 10 bilder per sekund, 16 megapixel, 45 fokuspunkter varav 39(!) korslagda och HD Video i 1080p med 24, 25 eller 30 bps!

Det är fortfarande Canons sensor som ger motsvarande 1,3x crop, eller beskärning på bilderna, gentemot det som kallas fullformat. Men Canon har visat framfötterna med både EOS 5D Mark II och EOS 7D som kom för någon vecka sedan, så vi får se hur prestandan blir. Dock är specifikationerna häftiga!

Beräknad leverans i December. För pris så klicka här.

Glöm inte att kolla in testet på Powershot S90 som är klar nu!