Mobil - 2000-talets modeord?

Allt är snart mobilt. Inte bara telefonen, som revolutionerade i övergången 80/90-tal och med bland annat Motorola MicroTac fick en rivstart som bara har vuxit sig starkare och starkare. Datorer med bra batteritid och liten storlek är hetare än någonsin och andra produktgrupper blir mer och mer mobila. Tv-spel, DVD spelare med skärmar osv.

Det chockade dock lite igår att Nokia gör sin första förlust på 16 år. När ett företag gör förlust kan det också finnas andra skäl än dålig försäljning, för vi har sålt mer mobiltelefoner än någonsin, och dessutom köper många relativt dyra modeller.

Just nu finns det massor av spännande modeller. HTC har flera superbra modeller som HTC Magic och HTC Hero varav den sistnämda modellen blev populär här hos oss. Både Börje och Eva-Maria på finska sidan köpte varsin direkt! Funktioner som Spotify och bra webb-browser för tex. Facebook gör att de moderna telefonerna ersätter datorn i mångt och mycket.

Själv skaffade jag Nokia E71 så fort den kom, för jag fick testa den och det var en supertelefon. Snabb och när man lärde sig använda tangentbordet så var det den absolut snabbaste telefon jag testat, att skicka SMS och MMS med. Snygg design, rejäl metall-känsla och bra skärm dessutom. Så när en ny mobil skulle skaffas, så var valet inte svårt, det blev Nokia E66. Lite mindre och smidigare men samma robusta känsla. Har du mer frågor vad gäller mobiltelefoner? Ring Peder eller Börje när du har mer avancerade frågor, de kan ALLT om din nya mobiltelefon!

PS. Ryktena säger att Nikon D3s presterar bilder på ISO 6400 som går att jämföra med Nikon D3 på ISO 400-800. Är det sant? Ser ISO 12800 bilder så bra ut som ryktena säger? Vi är mycket spända över att få känna o klämma på en D3s! .DS