Måndagsmix

Jag vill börja med att tacka för alla förslag som kommit in till oss om hur vi kan förbättra sidan. Men det roligaste är att alla har berömt oss för sidan som den är idag, även om det alltid går att förbättra, och det är vi extra glada för!

Fortsätt gärna att skicka in förslag på förbättringar. Ett vanligt förslag var att länken direkt till sidan man besöker står uppe i adressfältet. Något jag själv håller med om. Vi ska se hur vi kan lösa det och få det att fungera så bra som möjligt.

Vinnaren i tävlingen är Daniel Gustavsson! Daniels förslag var att skapa en "kamera-byggare" där man kan bygga ihop sin kamera med optik och tillbehör, ungefär som Volkswagen och BMW som exempel har Bygg din bil. Det var kreativt och nyskapande inom vår bransch. Grattis, ditt pris är snart på väg!

Vi har nu Canon Powershot G11 på lager igen, för er som väntat och Canon Powershot S90 är på väg så den är här när som helst. Just S90 blev den succé vi trodde och hoppades på. Har du köpt en G11 eller S90? Skriv gärna en rad till oss och berätta vad just du tycker om kameran. Det får gärna vara en subjektiv åsikt, för det behövs i myllret av alltför korrekt och tekniskt djuplodade tester (som också behövs, men ibland är det kul att höra någons helt egna åsikt!). blogg@cyberphoto.se

Vi har nu testat Samyang 85mm fasta optiken, och den presterar väldigt bra. För den prisklassen. Det kommer vara en begränsad användarskara, mest pga. avsaknaden av autofokus. Men med LiveView och om man dessutom har möjligheten att zooma direkt i LiveView så är det relativt lätt att få till skärpan. Sen krävs det lite tillvänjning efter 10 år med autofokus. Men optiskt sett mer än OK om man ser till bländare, brännvidd, byggkvalité och i synnerhet priset.

/Tobias