Lysande produkter!

Rent bokstavligt lyser Nikon S1000pj, och det med 10 ansilumens ljusstyrka! Det är den, numer ökända, projektorkameran. Det är en regelrätt kompaktkamera som mostvarar kamerorna i prisklassen runt 3000kr, men med en vital skillnad, den kan inte bara visa bilderna på skärmen, utan även på väggen med hjälp av sin inbyggda mini-projektor.

Hur fungerar den? Rent användarmässigt är den väldigt enkel. En knapp för att slå igång projektorn, och en skjutknapp på toppen för att sätta skärpa / fokus rätt. Sen är det bara att titta på bilderna. Jag rekommenderar att man köper ett litet stativ, tex. Gorillapod, för bildvisningen. Kameran är inte den bästa vi testat, men den är mer än ok. Snabb uppstart, vettigt snabb för övrigt och sätter autofokus bra. Men när man får visa bilderna för icke ont anande vänner, så blir alla imponerade. Bildkvalitén blir bra och i synnerhet videoklipp ser skithäftiga ut via projektorn. Har man en bra ljus bakgrund att lysa emot, och mörkt i rummet så är detta ett partytrick ála 2009! Det är kul med innovationer som når oss konsumenter.

Just nu väntar vi på att Fuji ska lansera sin 3D kamera, och det verkar inte vara så långt borta längre, och det är en produkt jag verkligen hoppas på, för om det fungerar bra så köper jag en själv! Fick prova kameran på Photokina mässan i Köln 2008, och bara det lilla testet skapade habegär.

Någon månad kvar så är det 2010. Välkommen till framtiden!