Lika barn leka bäst

Ålder är en siffra, det är bara hur dyra leksaker man har som ändras. Och det verkar vara sant, i alla fall hos oss. Eftersom vi startat Hobby-sidan mycket för att vi själva uppskattar roliga produkter, och vi vet hur många av er där ute också gör det, så är det lämpligt att vi testar produkterna. Vi har ett antal frivilliga som synes på bilden…

Så fort någon ny produkt dyker upp, så blir det, konstigt nog, en ansamling som vill känna och kolla in den nya produkten. Och som vuxen kan man ju faktiskt ha råd med en rolig leksak som man drömt om. Kolla gärna in Hobby-sidan själv genom att klicka här.

Canon 1D Mark IV som lanserades idag har verkligen höjt specifikationerna till topp. Vem kunde tro, för så lite som ett eller två år sen att man ens vågar specifiera ISO 102400 i en kamera? Det kombinerat med avancerad autofokus och HD Video 1080p ställer upp förväntningarna rejält! Om man spontant, utan testbilder jämför mot Nikon D3s som nyligen lanserades, så borde Nikon prestera bättre på höga ISO, tack vare sin större sensor och lägre upplösning, och med optikfloran till Nikons FX format som finns idag är den fruktansvärt stark. Nikon 50/1,4G som är riktigt billig om man får använda det ordet, 14-24mm som är brutal rent optiskt, 24-70 och nya 70-200 VR II fyller på sortimentet och för dig som gillar sportfotografering är Nikon 200-400 VR optiken oslagbar just nu.

Men på de testfilmer som florerar så ser Canon 1d Mark IV filmerna ruskigt bra ut, och kan den hänga med hyfsat på D3s vad gäller brus på höga ISO, så har man mer upplösning, aningens snabbare (D3s har 11 bps, men det är i DX läge, ca 5 megapixel) och en avancerad HD Video inspelning.

Vilket som är bäst bestämmer du, men ta gärna hjälpa av oss, i testerna som kommer står det alltid vem som genomfört testet, så har man specifika frågor kan man alltid få prata med just testaren!